Гран-прі Італії

Команда Renault F1 показала найкращий результат з моменту свого повернення в Формулу 1 в 2016 році: Даніель Ріккардо фінішував четвертим, а Ніко Хюлькенберг - п'ятим на Гран-прі Італії в Монці.

alt

Два фініша в першій п'ятірці принесли команді 22 очка на Гран-прі Італії, що є найкращим результатом після перемоги Фернандо Алонсо на Гран-прі Японії 2008 року.

Для Даніеля і Ніко четверте і п'яте місця на фініші в Монці стали кращими результатами, яких їм вдалося досягти за команду Renault.

Ніко зробив яскравий старт в Монці, обійшовши Даніеля на 2-му повороті першого кола, а потім Себастьяна Феттеля в 4-му повороті, вийшовши на четверту позицію.

Феттель повернув позицію незабаром після того, як Даніель обігнав Ніко на головній прямій. Потім Феттель вилетів з траси після розвороту і обидва гонщики піднялися на позицію.

Ніко провів перший піт-стоп на 30-му колі, поставивши шини Medium, а Даніель - на колі пізніше. Після цього Даніель і Ніко спокійно доїхали та фінішу в першій п'ятірці.

Ніко Хюлькенберг, стартував 6-м, фінішував 5-м: "Я дуже задоволений результатом. Чудово досягти такого фінішу - сподіваюся, це дасть нам імпульс для гарних виступів в семи гонках. Команда заслужила цей результат після кількох непростих моментів, етапів і важкого року в цілому. Відмінна нагорода для всіх після напруженої роботи. Моя гонка вийшла простою. Я добре стартував і зробив два обгони, а потім зміг утримати позицію. Ближче до фінішу мене пресингували, але я з впорався. Вийшов спокійний, контрольований і дуже гарний командний результат!"

Даніель Ріккардо, стартував 5-м, фінішував 4-м: "Ми заслужили сьогоднішній результат. Я повторив своє найкраще досягнення на фініші в Монці, на цей раз разом з Renault. Я бачив битви попереду і думав, що може з'явитися гарна можливість заробити багато очок. Я радий за себе і за команду - четвертий і п'яте місця - кращий результат Renault після повернення в Формулу 1. Той факт, що він досягнутий на трасі, де важлива потужність двигуна, можна вважати справжньою винагородою Renault за їх напружену роботу. Гоночний темп був дійсно високим - також гарна нагорода для команди. Ми довго чекали цей результат, але зараз я дуже задоволений!"

Сіріль Абітбуль, директор команди: "Сьогоднішній результат не тільки кращий з моменту повернення команди в Формулу 1, але також демонстрація того, що після етапів в Монреалі і Спа команда досягла очевидного прогресу в роботі силової установки, яку в минулому критикували. Результат демонструє, що все можливо, якщо машина конкурентоспроможна, а також мотивує знову відчути приємні емоції в нинішньому сезоні, який складається не дуже добре. Наші гонщики показали, на що вони здатні за кермом конкурентоспроможної машини. Вони відмінно провели гонку, розібравшись в складних ситуаціях. Гарний результат для команди, особливо якщо врахувати, що нас чекає кілька дуже складних трас, де ми будемо менш конкурентоспроможні. Але зараз давайте порадіємо сьогоднішньому досягненню."