Команда Alpine F1® Team представлятиме групу Renault з 2021 року

Починаючи з сезону 2021 року команда Групи Renault стане Alpine F1® Team, машини якої будуть оснащуватися гібридним двигуном Renault E-TECH.

Команда Alpine F1® Team представлятиме групу Renault з 2021 року

З сезону 2021 року Формули-1 команда Групи Renault буде називатися Alpine і отримає ліврею в кольорах французького прапора. Ім'я Alpine, відоме своїми рекордами і успіхами в гонках на витривалість і ралі, за правом займе своє місце в Чемпіонаті світу Формула-1 з його високими стандартами, престижем, видовищністю і динамікою.

Бренд Alpine - символ спортивної майстерності, елегантності і маневреності - віддасть данину поваги досвіду, що дав початок створенню A110. Для Alpine це ключовий етап, який має сприяти прискоренню розвитку і збільшенню впливу бренду. Унікальний досвід Групи Renault в сфері гібридних силових агрегатів буде як і раніше приносити користь команді - назва ETech зберігається.

Підписання нового Договору згоди з обмеженням бюджетів та введенням нового технічного регламенту з 2022 року підтверджує рішучість Групи Renault повернутися на подіум і перемогти в нових кольорах.

Лука де Мео, генеральний директор Групи Renault: «Alpine – гарний, потужний і яскравий бренд, що викликає усмішки на обличчях шанувальників. Представляючи Alpine - символ французького досконалості - в найпрестижніших автомобільних гонках в світі, ми продовжуємо боротьбу автовиробників в оновленій Формулі-1. Alpine також додасть до Формули-1 свої цінності - елегантність, винахідливість і сміливість».

Сиріл Абітебул, керівник команди Renault DP World F1 Team: «Ці зміни відбуваються в ключовий момент розвитку нашої команди і спорту. Alpine внесе в паддок новий зміст, нові цінності, нові кольори і французький креатив в дусі суперництва з іншими світами. Саме це буде нашим активом під час підготовки до 2022 року. Нові технічний і фінансовий регламенти створять умови для щільнішої боротьби і справедливішого розподілу доходів, а обмеження бюджету покладе край гонці витрат і дозволить оцінювати команди за їх спортивними досягненнями. Alpine займе своє місце у Формулі-1 і може боротися за перемогу».

Про Групу Renault

Група Renault виробляє автомобілі з 1898 р. Сьогодні це транснаціональна група, яка об'єднує кілька марок, що продала майже 3,8 млн автомобілів в 134 країнах в 2019 році. Група має 40 виробничих майданчиків, 12 700 точок продажів і більше 180 000 співробітників. Для вирішення головних технологічних завдань майбутнього та подальшого розвитку своєї стратегії прибуткового зростання Група Renault приділяє основну увагу міжнародній експансії. Для цього компанія активно розвиває синергії на рівні п'яти своїх марок (Renault, Dacia, Renault Samsung Motors, Alpine і LADA), в сфері електричного транспорту і в рамках альянсу з Nissan і Mitsubishi Motors. З 2016 року компанія виступає зі своєю заводською командою в Чемпіонаті світу з автогонок у класі Формула-1, який дозволяє перебувати в авангарді передових автомобільних розробок і підвищувати свою популярність у всьому світі.