Команда BWT Alpine F1 готується до сезону Формули 1 2023 Року, представляючи болід A523

16 лютого команда BWT Alpine F1 представила свій болід A523 - претендента на участь у Чемпіонаті світу з автоперегонів Формули-1 2023 року - перед аудиторією, що зібралася в лондонській типографії Printworks, оскільки команда готується до участі у 23-х перегонах глобальної кампанії Формули-1.

alt
  • 16 лютого команда BWT Alpine F1 представила свого претендента на участь у Чемпіонаті світу з автоперегонів у класі Формули-1 сезону 2023 року - болід A523 - на унікальному зірковому заході в Лондоні, Великобританія.
  • Генеральний директор Renault Group Лука де Мео і генеральний директор Alpine Лоран Россі представили A523 перед повним залом типографії Printworks, заповненим світовими ЗМІ, партнерами команди і особливими гостями.
  • A523 є еволюцією свого попередника, A522, оскільки команда готується до другого сезону за новим регламентом Формули-1, який було введено у 2022 році.
  • Ліврея є приголомшливим поєднанням історичного синього кольору Alpine, який служить автоспорту протягом п'яти десятиліть, з яскравими рожевими кольорами генерального партнера команди BWT, а також новим декоративним кристалічним візерунком, що символізує походження Alpine та її історичне коріння в Альпах.
  • До Естебана Окона на сцені приєднався П'єр Гаслі, щоб сформувати історичний склад гонщиків з Франції та Нормандії.
  • Директор команди Отмар Сафнауер та технічний директор Метт Харман окреслили спортивні цілі команди та розповіли про філософію розвитку та дизайну команди на майбутній сезон.
  • BWT Alpine F1 відзначила вагому підтримку з боку генерального партнера BWT та преміум-партнерів: bp Castrol, Renault e-Tech та Mobilize Financial Services, а також портфоліо офіційних партнерів, технічних партнерів та основних постачальників.

 

16 лютого команда BWT Alpine F1 представила свій болід A523 - претендента на участь у Чемпіонаті світу з автоперегонів Формули-1 2023 року - перед аудиторією, що зібралася в лондонській типографії Printworks, оскільки команда готується до участі у 23-х перегонах глобальної кампанії Формули-1.

Завдяки чіткій траєкторії в чемпіонаті, де вона фінішувала п'ятою у 2021 році та четвертою у 2022 році, Alpine входить у 2023 рік зі сміливими цілями, продовжуючи своє сходження до вершини турнірної таблиці в рамках плану на 100 перегонів.

A523 - це значна еволюція у порівнянні зі своїм попередником, A522, який зазнав радикальних змін протягом зимових місяців під керівництвом дизайнерської та технічної команд на своїх базах в Енстоуні, Великобританія, та Вірі-Шатійоні, Франція.

Ліврея автомобіля знову вражає своїм дизайном, поєднуючи історичний синій колір Alpine з яскравим рожевим кольором генерального партнера команди - компанії BWT. Цього вечора команда підтвердила свій реверсивний, повністю рожевий колір для перших трьох Гран-прі сезону в Бахрейні, Саудівській Аравії та Австралії.

Генеральний директор Групи Renault Лука де Мео та генеральний директор Alpine Лоран Россі відвідали захід, щоб представити новий болід світу, а також підтвердити амбіції та стратегію присутності Alpine у Формулі-1 відповідно до концепції Renaultlution, розробленої групою Renault.

Команда вперше офіційно представила свій новий склад гонщиків 2023 року в кольорах команди: до Естебана Окона, який виступає в команді вже четвертий рік, приєднався його співвітчизник П'єр Гаслі, який був оголошений гонщиком команди BWT Alpine F1 у жовтні минулого року. Ця пара - емоційна та захоплююча історія, адже вони виросли в Нормандії і вперше зустрілися як гонщики-початківці у дев'ятирічному віці. Відтоді Естебан і П'єр пройшли шлях від початківців до гонщиків Формули-1 - кожен з них здобув знакову перемогу на Гран-прі - і тепер разом очолюють єдину французьку команду в турнірній таблиці Формули-1.

Директор команди Отмар Сафнауер розпочинає свій другий рік керування командою, який допоміг їй посісти вражаюче четверте місце в Чемпіонаті конструкторів 2022 року. До Отмара приєднався технічний директор Метт Харман, який окреслив філософію розвитку команди та вдосконалення A523, а також розповів, як обидва майданчики в Енстоуні - для шасі - та Вірі - для силового агрегату - працювали пліч-о-пліч, щоб покращити загальний пакет команди.

Естебан і П'єр провели напружену передсезонну підготовку до вимог календаря з 23 перегонів і вперше сіли за кермо A523 в офіційний знімальний день команди в Сільверстоуні.

Обидва гонщики знову поділять обов'язки на майбутніх передсезонних тестах Формули 1 в Бахрейні перед першими перегонами сезону в Сахірі, яка відбудеться 5 березня.

Лоран Россі, генеральний директор Alpine:
"Це завжди почуття величезної гордості, коли ми офіційно представляємо наш болід на майбутній сезон. Відтоді, як Alpine приєдналася до Формули-1 у 2021 році, я з нетерпінням чекаю на подальший прогрес і відзначаю кожен сезон і кожну важливу подію на цьому шляху. Зрештою, нами в Alpine рухає природне бажання брати участь у перегонах, яке закарбоване в спадщині компанії і залишиться в основі наших автоспортивних проектів на довгі роки. Я хотів би подякувати командам Енстоуна та Вірі на чолі з Петом, Меттом та Бруно за їхню виняткову роботу з проектування та створення чудового автомобіля A523, який ми всі з нетерпінням бажаємо побачити в дії на гоночній трасі. Я пишаюся тим, що довірив Естебану та П'єру бути обличчям бренду Alpine в якості гонщиків у 2023 році. Вони повинні професійно вести команду як на трасі, так і поза неї та сприяти успіху команди в досягненні її цілей. Alpine піднімається вгору і буде продовжувати це робити, в цьому я впевнений".
Отмар Сафнауер, керівник команди:
"Ця пора року часто наповнена як хвилюванням, так і очікуванням нового сезону Формули-1. Це було фантастичне відчуття - досягти наших цілей у 2022 році, фінішувавши на заслуженому четвертому місці в чемпіонаті конструкторів; це важлива подія в нашому плані зі 100 перегонів, який Лоран окреслив на початку сезону. У нас залишилося трохи менше 80 перегонів, і я пишаюся тим, що веду команду на цьому шляху. На 2023 рік мета проста: як мінімум, ми повинні фінішувати четвертими і набагато переконливіше. Це означає більше фінішів, більше очок і менше вимушених виходів з дистанції. Я покладаю великі надії на всіх членів команди -і не в останню чергу на Естебана і П'єра - які будуть працювати разом, щоб досягти найкращих результатів для команди".
Естебан Окон, гонщик команди BWT Alpine F1:
“Я дуже схвильований майбутнім сезоном з командою BWT Alpine F1, моїм четвертим роком роботи з родиною Енстоун-Вірі. Ми досягли значного прогресу в 2022 році, і всі у Франції та Великобританії наполегливо працюють над розробкою боліда на 2023 рік. Я не можу дочекатися початку сезону, щоб продовжити тенденцію до зростання, яка почалася минулого року, і з нетерпінням чекаю, коли зможу добре протестувати автомобіль на передсезонних тестах. Ліврея виглядає фантастично - вона дійсно виділяється - і я впевнений, що на трасі вона буде виглядати приголомшливо. Я дуже наполегливо працював всю зиму, щоб підготуватися до початку сезону, я відчуваю, що перебуваю в дуже хорошій формі, і тепер я, безумовно, готовий знову вийти на старт перегонів".
П'єр Гаслі, гонщик команди BWT Alpine F1:
"Це фантастика - бути офіційно представленим як гонщик команди BWT Alpine F1, тому я з нетерпінням чекаю на наступний етап своєї кар'єри. Мені кортить побачити потенціал і можливості A523 на передсезонних тестах і продовжувати відчувати себе більш комфортно в команді. Відчувши потужність A522 наприкінці минулого сезону і побачивши розробки, які команда робить для цьогорічного автомобіля, я з нетерпінням чекаю на те, що буде з Alpine. Приємно бачити відданість, з якою кожен в Енстоун і Вірі виконує свою щоденну роботу, постійно рухаючись вперед, і я не можу дочекатися, коли зможу почати допомагати команді в досягненні її цілей на рік".