Подвійні очки для команди Alpine F1 Team після блискучого виступу в Португалії

Команда Alpine F1 набрала 10 очок в Гран-прі Португалії Heineken на міжнародному автодромі Алгарве: Естебан Окон посів сьоме місце, а Фернандо Алонсо - восьме в цій захоплюючій гонці.

alt
Обидва гонщика насолоджувалися низкою яскравих обгонів під час змагання на 66 колах

Естебан на стартовій решітці почав з кращого для себе в сезоні шостого місця, але відразу втратив позиції, після того як поїхав колесо до колеса з Ландо Норрісом з McLarens. Фернандо, тим часом, почавши з тринадцятого місця, відкотився до п'ятнадцятого. Естебан був в гонці на шинах Soft аж до 22 кола, після чого зробив ставку на Hard. Поступившись спочатку П'єру Гаслі, Естебан почав надолужувати згаяне з першим з двох обгонів на зовнішній стороні повороту 1. Його друга смілива спроба призвела до того, що він обійшов Карлоса Сайнса на тій же ділянці і вийшов на сьоме місце. Фернандо зробив перерву на 40 колі, помінявши Medium на Hard, і став стрімко наближатися до ТОП-10. Спочатку іспанський гонщик випередив Гаслі на повороті 1, Даніеля Ріккардо двома колами пізніше і, нарешті, Сайнса, щоб наблизитися в очках до Естебана. В результаті обидві машини перетнули лінію - Естебан сьомим, а Фернандо восьмим.

Естебан Окон, стартував 6-м, фінішував 7-м:
Естебан Окон, стартував 6-м, фінішував 7-м:
«Я дуже задоволений сьогоднішньою гонкою і думаю, що ми досягли свого максимуму. Те, що обидві машини в очках, показує наш прогрес і те, що ми провели сильний уїк-енд в цілому. Всі члени команди зробили свій здобуток в цей результат, а боротьба з Ferrari і McLarens показує, що ми поліпшили машину і комплектацію. Сьогоднішні обгони були дуже приємними! Ми хочемо зберегти імпульс і набрати більше очок. Знаємо, що наступний тиждень буде інакшим, але прагнемо продовжити прогрес, зберегти рівень швидкості, і я з нетерпінням чекаю на це».
Фернандо Алонсо, стартував 13-м, фінішував 8-м:
Фернандо Алонсо, стартував 13-м, фінішував 8-м:
"В цілому це був дуже хороший уїк-енд, і машина показала гідні результати. Ми зробили великий крок вперед, борючись з такими, як Ferrari і McLaren в гонці, яка відрізняється від Бахрейну і Імола. Це був перший гоночний уїк-енд, коли я відчував себе комфортно і міг впевнено вести машину. Відмінно попрацювала вся команда, і я думаю, що прогрес, якого ми досягли, дуже хороший. Напевно, він був би ще кращим, якби ми почали гонку з більш високих позицій на стартовій решітці. Виступ в суботу буде ключовим для наступних двох гонок в Барселоні і Монако, тому мені потрібно зосередитися на максимізації швидкості на одному колі, починаючи з наступного уїк-енду."
Марцін Будковські, виконуючий директор:
Марцін Будковські, виконуючий директор:
«Це була цікава гонка для нас, з великою кількістю прямих битв і обгонів для обох гонщиків, що винагородилися гарними очками на фініші. Ми боролися з Ferrari і McLaren, і саме на цьому рівні ми хочемо бути. Формула-1 веселіша, коли ви берете участь в гонках поруч з фаворитами! Сьогоднішня гонка була добре організована від старту до фінішу. Наша стратегія була точна, обидва гонщики добре впоралися з першим етапом, а потім, у другому змогли зробити ставку на шини Hard. Ми знаходимося на гарній траєкторії після цього уїк-енду завдяки напруженій роботі команди на трасі, в Енстоні і в Вірі. Проте, для наступних декількох гонок все ще потрібно знайти темп, і все це почнеться на наступному тижні, коли ми знову вирушимо на гонки в Барселону».